A House In The Woods | Caleb Johnson Studio | Portland, Maine

A House In The Woods

← Back to projects

A House In The Woods

Caleb Johnson designed a sensible and streamlined 1,250 square foot home for his family with an emphasis on comfortable gathering spaces.The lawn and surrounding landscape are an accessible extension of the indoor living room.

Low-maintenance rooms to connect, retreat, and grow.

Simple materials of eastern white cedar, natural beams, concrete floors, and steel details were left unfinished to bring ease to everyday living. The floor plan was created thoughtfully around the natural flow of a day, offering family options to be together, apart, and grow into the future.

 

An open invitation for all seasons.

The home opens to the forest in every direction to welcome in every season. To further invite the outside in, the interior includes visual expanses and materials found in the surrounding landscape.

Principal architect:

Caleb Johnson

General Contractor:

Woodhull

Carpentry:

Ed Lavertu

Project Manager:

Caleb Johnson

Ready for a Project?

Join our mailing list

Sign up to receive our newsletter with project updates, details, and our latest news.